Οι εγγραφές για τα νέα εντατικά τμήματα Φεβρουαρίου - Μαρτίου ξεκίνησαν!
Επικοινωνήστε σήμερα μαζί μας και ενημερωθείτε για τα προγράμματά μας
Μέτρα ασφαλείας κατά COVID 19

Διακόσμηση Εσωτερικών Χώρων

Το εκπαιδευτήριο μας, με την πολύχρονη εξειδικευμένη εμπειρία του στο χώρο της Διακόσμησης είναι το μόνο εκπαιδευτήριο που σήμερα μπορεί να εγγυηθεί τη σίγουρη επαγγελματική αποκατάσταση των σπουδαστών της.

Η απόλυτα εξειδικευμένη κατάρτιση και τα σύγχρονα σχεδιαστικά προγράμματα καθώς και οι πολλές ευκαιρίες πρακτικής σε επαγγελματικούς χώρους, για μετάδοση πολύτιμων εμπειριών, βοηθούν τους σπουδαστές μας να “χτίσουν” την καριέρα τους ως ελεύθεροι επαγγελματίες στη διαμόρφωση εσωτερικών χώρων.

Με τι θα ασχοληθώ;

Ως επαγγελματίας Διακοσμητής Εσωτερικών Χώρων - Interior Designer θα αναλαμβάνεις ολοκληρωτικά τη μελέτη διαμόρφωσης κάθε εσωτερικού επαγγελματικού χώρου ή χώρου κατοικίας.

Σύμφωνα με τις ιδιαιτερότητες της εκάστοτε περίπτωσης θα καλείσαι να οργανώσεις μελετημένα τη διαρρύθμιση ενός χώρου, δίνοντας πρωτότυπες και λειτουργικές σχεδιαστικές λύσεις, που να τον αναβαθμίζουν ποιοτικά και αισθητικά.

Συνδυάζοντας μεθοδευμένα τις εξειδικευμένες γνώσεις σου για τα υλικά, τα χρώματα, τα σχήματα και τις λειτουργίες του κτιριακού οργανισμού θα μπορείς να καλύψεις τις πάγιες ανάγκες του χρήστη, προσφέροντας ταυτόχρονα ένα αρμονικό αποτέλεσμα, που να ταιριάζει στο σύγχρονο τρόπο ζωής, πάντα με σεβασμό στον άνθρωπο και το δομημένο περιβάλλον.

Η διαδικασία αυτή θα περιλαμβάνει την εκπόνηση μιας σειράς πρακτικών και τεχνικών εφαρμογών όπως είναι το σχεδιαστικό μέρος, η έρευνα αγοράς και η επίβλεψη εργασιών.

Ποια είναι η διάρκεια των σπουδών;

Η ολοκληρωμένη φοίτηση στον τομέα της Διακόσμησης Εσωτερικών Χώρων είναι 2 έτη και 3 μήνες.

Τα μαθήματα ξεκινούν με την έναρξη κάθε ακαδημαϊκής χρονιάς και εγγραφές - γίνονται δεκτές καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου. Νέα τμήματα ξεκινούν σε όλη τη διάρκεια της χρονιάς.

Στη σχολή λειτουργούν πρωινά, απογευματινά και βραδινά ολιγομελή τμήματα και ειδικά τμήματα Δευτέρα - Τετάρτη για την διευκόλυνση των σπουδαστών που εργάζονται.

Διακόσμηση εσωτερικών χώρων
Διακόσμηση εσωτερικών χώρων

Ποια είναι τα μαθήματα που θα παρακολουθήσω;

Στο 1ο έτος εξοικειώνεσαι με τις διαστάσεις - αναλογίες των εσωτερικών χώρων και θα τολμήσεις καινοτόμες ιδέες με μια σύγχρονη προσέγγιση στο σχεδιασμό εσωτερικών χώρων μικρής κλίμακας. Θα αναλαμβάνεις projects (κατοικίες - καταστήματα - βιτρίνες) σε ρεαλιστικούς χρόνους και χώρους.

Στο 2ο έτος έρχεσαι αντιμέτωπος με πραγματικά σχέδια, τα στάδια μελέτης, αλλά και τα προβλήματα που μπορούν να προκύψουν από τις απαιτήσεις του πελάτη, την αγορά των συναφών ειδών, τους τεχνικούς συνεργάτες, αλλά και την κατασκευαστική πραγματικότητα. Οι πρωτότυποι στιλιστικοί συνδυασμοί και οι ευφάνταστες προτάσεις απόδοσης ενός εντυπωσιακού αποτελέσματος είναι ο στόχος της ύλης του 2ου έτους.

Τα μαθήματα που καλύπτονται στο 1ο και 2ο έτος σπουδών είναι τα παρακάτω:

  • Ελεύθερο Σχέδιο - Αρχές Σύνθεσης
  • Χρωματολογία - Χρώμα στο Χώρο
  • Μέθοδοι Αποτύπωσης και Σχεδίασης
  • Σχεδιασμός Εσωτερικών Χώρων Κατοικιών
  • Σχεδιασμός Επαγγελματικών Χώρων
  • Σχεδιασμός και Διακόσμηση Βιτρίνας
  • Γραμμικό Σχέδιο
  • Διακοσμητικό Σχέδιο
  • Αρχιτεκτονικό και Κατασκευαστικό Σχέδιο
  • Στοιχεία Εργονομίας και Ανθρωπομετρίας
  • Πλαστική Μακέτα
  • Τεχνολογία Υλικών
  • Αρχές Φωτισμού
  • Σχέδιο Μόδας Μέσω AutoCAD 2D - 3D - Visualisation
  • Ιστορία Επίπλου
  • Αρχές Marketing
  • Έρευνα Αγοράς - Οργάνωση Εργασιών Κατασκευής
  • Διακοσμητικές Εφαρμογές
  • Ψυχολογία του Χώρου
  • Τεχνικές Παρουσίασης

Πλήρης οδηγός μαθημάτων

Εξασφάλισε επιτυχημένη καριέρα, κάνε τη σωστή επιλογή και σπούδασε Διακόσμηση & Σχεδιασμό Εσωτερικών Χώρων στη ZER‑FAM!

Τι απαιτείται για την ολοκλήρωση των σπουδών μου;

Εκτός από την επιτυχή ολοκλήρωση των μαθημάτων του 1ου και 2ου έτους, αναπόσπαστο κομμάτι και απαραίτητο για την ολοκλήρωση των σπουδών σου στο συγκεκριμένο τμήμα, είναι η παρακολούθηση του Τμήματος Εξειδίκευσης και η εκπόνηση της Πτυχιακής Εργασίας.

Τμήμα Εξειδίκευσης

Το Τμήμα Εξειδίκευσης, είναι ένα είδος μετεκπαίδευσης και έχει διάρκεια 2,5 μήνες. Αποτελεί μια ρεαλιστική εμπειρία για την ολοκλήρωση των γνώσεων που έχεις αποκομίσει στη σχολή διακόσμησης εσωτερικών χώρων, καθώς σε προετοιμάζει σταδιακά να εκτεθείς στην πραγματικότητα της σύγχρονης αγοράς εργασίας.

Κατά τη διάρκεια των μαθημάτων σου μελετάς τα στάδια κατασκευής ενός έργου, βήμα προς βήμα — από τη δημιουργική πρόταση στην πραγματικότητα της αγοράς, από την καλλιτεχνική διαδικασία στην ρεαλιστική κατασκευή, από τη σύλληψη μιας ιδέας στην τελική υλοποίηση.

Πτυχιακή Εργασία (Σύνταξη Portfolio)

Ο ρόλος της Πτυχιακής Εργασίας είναι απαραίτητος, καθώς ολοκληρώνει το portfolio κάθε αποφοίτου interior designer, αποτελεί βασικό στοιχείο για την αποφοίτησή του και προσφέρει έναν πολύτιμο οδηγό – εργαλείο δουλειάς για κάθε επαγγελματία.

Η συγκεκριμένη μελέτη διατηρεί το ρεαλιστικό χαρακτήρα του έργου, έτσι ώστε να μπορείς να εργασθείς πάνω σε συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα εργασιών, καλύπτοντας ταυτόχρονα κάθε αισθητική, ειδική & τεχνική λεπτομέρεια.

Με την ολοκλήρωση της φοίτησής σου, αναλαμβάνεις να παρουσιάσεις ατομικά, με την προσεγμένη και έμπειρη υποστήριξη και επίβλεψη του αρμόδιου εισηγητή, μια εμπεριστατωμένη έρευνα σε ένα θέμα επιλογής, πάνω στο οποίο επιθυμείς να εξειδικευτείς.

Ποιες είναι οι γνώσεις και οι δεξιότητες που θα αποκτήσω;

Αποφοιτώντας από τον Ολοκληρωμένο Κύκλο της σχολής Διακόσμησης & Σχεδιασμού Εσωτερικών Χώρων θα έχεις αποκτήσει τις απαραίτητες επαγγελματικές γνώσεις ώστε να:

  • Προτείνεις νέους χρωματικούς συνδυασμούς, αλλά και νέες τάσεις στο χώρο της εσωτερικής διαμόρφωσης
  • Δημιουργείς με πρωτοτυπία και φαντασία πολλαπλές προτάσεις επίλυσης της εκάστοτε διαμόρφωσης (προσχέδια, σκίτσα & μακέτες), έτσι ώστε ο πελάτης να διαμορφώσει σωστά κριτήρια επιλογής
  • Χρησιμοποιείς μεθόδους απεικόνισης του υπαρκτού χώρου (2D & 3D μορφής), στο χέρι ή μέσω ηλεκτρονικού υπολογιστή, αλλά και φωτορεαλιστικά

Δείτε περισσότερα...

Πού θα μπορούσα να εργασθώ μετά τις σπουδές μου;

Σύμφωνα με τα παραπάνω μπορείς να εργασθείς υπεύθυνα ως:

  • Ελεύθερος Eπαγγελματίας / Freelancer: Σε δικό σου διακοσμητικό γραφείο, με δυνατότητα να αναλαμβάνεις projects για: κατοικίες – εμπορικούς χώρους – καταστήματα & βιτρίνες – γραφεία εταιρειών – χώρους αναψυχής – κέντρα διασκέδασης – εκθεσιακά περίπτερα – διαφημιστικά stands κ.α.

Δείτε περισσότερα...