Οι εγγραφές για τα νέα εντατικά τμήματα Φεβρουαρίου - Μαρτίου ξεκίνησαν!
Επικοινωνήστε σήμερα μαζί μας και ενημερωθείτε για τα προγράμματά μας
Μέτρα ασφαλείας κατά COVID 19

Μοντελίστ - Πατρονίστ

Η μακροχρόνια πετυχημένη πορεία του εκπαιδευτηρίου ZER‑FAM από το 1985 έως και σήμερα βασίζεται κατά κύριο λόγο στο πρόγραμμα σπουδών του.

Το πρόγραμμα σπουδών της σχολής Μοντελίστ - Πατρονίστ (Κοπτική – Ραπτική) είναι σχεδιασμένο σύμφωνα με τις τωρινές αλλά και μελλοντικές απαιτήσεις του επαγγέλματος.

Πρόκειται για μια περιζήτητη ειδικότητα με πολλές προοπτικές απασχόλησης και εξέλιξης. Στους ιδιαίτερους καιρούς που διανύουμε, το επάγγελμα του Μοντελίστ – Πατρονίστ σε αντίθεση με πλήθος άλλων, διανύει ανοδική πορεία.

Με τι θα ασχοληθώ;

Ως επαγγελματίας Μοντελίστ – Πατρονίστ θα είσαι ο συνεργάτης – βοηθός του Σχεδιαστή Μόδας – Ενδυματολόγου – Στυλίστ.

Θα αναλαμβάνεις την υλοποίηση των σχεδίων – μοντέλων σε πατρόν και μεγεθύνσεις καθώς και την υλοποίηση - ραφή των δειγμάτων σε παραγωγικό ρούχο (βιομηχανία – βιοτεχνία, σε ατελιέ ή σε κατά παραγγελία).

Όλα τα παραπάνω προϋποθέτουν άριστες γνώσεις σε πατρόν, κοπτική – ραπτική – μεγεθύνσεις.

Ποια είναι η διάρκεια των σπουδών;

Η διάρκεια σπουδών για τον τομέα Μοντελίστ - Πατρονίστ είναι 12 μήνες, ενώ η φοίτηση στον τομέα του Πατρονίστ - Κοπτική - Ραπτική έχει διάρκεια 9 μήνες, ή 5 μήνες εφόσον παρακολουθήσεις το εντατικό τμήμα.

Μετά την ολοκλήρωση του παραπάνω προγράμματος έχεις τη δυνατότητα, εφόσον το επιθυμείς, να συνεχίσεις τις σπουδές σου στον ολοκληρωμένο κύκλο του Σχεδίου Μόδας, Ενδυματολογίας, Styling & Fashion Computer Design.

Τμήματα ξεκινούν καθόλη τη διάρκεια του χρόνου. Τα νέα τμήματα του τομέα Μοντελίστ – Πατρονίστ της σχολής μας, ξεκινούν με την έναρξη κάθε ακαδημαικής χρονιάς.

Στη σχολή λειτουργούν πρωινά, απογευματινά και βραδινά ολιγομελή τμήματα και ειδικά τμήματα Δευτέρα - Τετάρτη για την διευκόλυνση των σπουδαστών που εργάζονται.

Μοντελίστ - Πατρονίστ
Μοντελίστ - Πατρονίστ

Ποια είναι τα μαθήματα που θα παρακολουθήσω;

Με την ολοκλήρωση των 12 μηνών του τομέα Μοντελίστ - Πατρονίστ, θα είσαι σε θέση να υλοποιείς δικές σου δημιουργίες σε prêt-à-porter, haute couture και στο κατά παραγγελία ένδυμα (κοπτική - ραπτική) καθώς θα μπορείς να οργανώνεις και να επιβλέπεις την παραγωγή κολεξιόν. Να κάνεις μεγεθύνσεις και κοστολόγηση και οτιδήποτε αλλαγές χρειάζονται.

Επίσης με την ολοκλήρωση της φοίτησης σου στον τομέα Μοντελίστ – Πατρονίστ ή στον τομέα Πατρονίστ, συμμετέχεις στο καθιερωμένο fashion show της σχολής μας.

Πλήρης οδηγός μαθημάτων

Εξασφάλισε επιτυχημένη καριέρα, κάνε τη σωστή επιλογή και σπούδασε Μοντελίστ - Πατρονίστ στη ZER‑FAM!

Ποιες είναι οι γνώσεις και οι δεξιότητες που θα αποκτήσω;

Ολοκληρώνοντας τον τομέα σπουδών Μοντελίστ - Πατρονίστ θα είσαι σε θέση να:

 • ερμηνεύεις σχέδια ενδυμάτων από φωτογραφίες δείγματα, σκίτσα και να κατασκευάζεις το αντίστοιχο πατρόν για βιοτεχνική – βιομηχανική παραγωγή ή ατελιέ
 • κατασκευάζεις βασικά πρότυπα κοπής (πατρόν) σταθερών υφασμάτων σε διάφορα είδη ενδυμάτων (πρωινό, sport-casual, απογευματινό, βραδινό, νυφικό σε prêt-a-porter & haute couture)
 • γνωρίζεις:
  • τις μεθόδους παραγωγής βιοτεχνικού – βιομηχανικού πατρόν & πατρόν κατά παραγγελία – ατελιέ
  • κοπτική - ραπτική
  • τον τρόπο που λαμβάνονται τα μέτρα στο ανθρώπινο σώμα
  • τους βασικούς κανόνες μεγέθυνσης και σμίκρυνσης των βασικών πατρόν και την εφαρμογή τους

Δείτε περισσότερα...

Πού θα μπορούσα να εργασθώ μετά τις σπουδές μου;

Ένας επαγγελματίας Μοντελίστ – Πατρονίστ μπορεί να εργαστεί στους παρακάτω κλάδους:

 • Σε βιομηχανίες και βιοτεχνίες έτοιμου ενδύματος
 • Σε ατελιέ υψηλής ραπτικής haute couture ως βοηθοί – συνεργάτες σχεδιαστή μόδας
 • Ως βοηθός – συνεργάτης ενδυματολόγου,
 • Ως βοηθός – συνεργάτης stylist
 • Στο χώρο μεταποίησης ενδύματος ή στο κατά παραγγελία ένδυμα
 • Σε βεστιάρια για υλοποίηση κοστουμιών

Όλες οι παραπάνω γνώσεις μεταδίδονται σταδιακά και με μεθοδικότητα μέσα από ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα σπουδών με την ποιότητα του εκπαιδευτηρίου ZER‑FAM και πάντα με την πιστοποίηση του Υπουργείου Παιδείας (Αρ. Αποφ. Α/17981 ΦΕΚ 2697/5-10-12).