Οι εγγραφές για τα νέα εντατικά τμήματα Φεβρουαρίου - Μαρτίου ξεκίνησαν!
Επικοινωνήστε σήμερα μαζί μας και ενημερωθείτε για τα προγράμματά μας
Μέτρα ασφαλείας κατά COVID 19

Ολοκληρωμένες Σπουδές Σχεδίου Μόδας - Ενδυματολογία

Η σχολή Σχεδίου Μόδας, Ενδυματολογίας, Styling και Fashion Computer Design στη ZER‑FAM θα σε οδηγήσουν με σιγουριά σε μια επιτυχημένη επαγγελματική πορεία στο χώρο της Μόδας.

Μέσα από ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα κατάρτισης, προσφέρουμε εξειδίκευση στις πιο σύγχρονες τακτικές στα ευρωπαϊκών προδιαγραφών εργαστήρια της σχολής μας.

Το πρόγραμμα μας είναι σχεδιασμένο, ώστε να περιλαμβάνει τα απαραίτητα θεωρητικά μαθήματα τα οποία συνοδεύονται από πολλές ώρες πρακτικής εξάσκησης, για την καλύτερη εξοικείωση των σπουδαστών με τις τεχνικές.

Η σχολή ZER‑FAM καινοτομεί και στη μέθοδο διδασκαλίας του πατρόν που βγαίνει με τέλεια εφαρμογή χωρίς πρόβες και στο κατά παραγγελία αλλά και στο έτοιμο ένδυμα.

Επιπλέον προσφέρουμε σε όλους τους σπουδαστές μας δωρεάν πρόσβαση σε ειδικά μαθήματα και σεμινάρια μόδας για μέγιστη εξειδίκευση.

Με τι θα ασχοληθώ;

Ως Επαγγελματίας Σχεδιαστής Μόδας – Ενδυματολόγος - Στυλίστ θα έχεις ως αντικείμενο το σχεδιασμό, το ύφος, το styling, και τα αξεσουάρ μιας κολεξιόν σύμφωνα με τις διεθνείς τάσεις της μόδας.

Θα συνδυάζεις με φαντασία και πρωτοτυπία υφάσματα, υλικά και αξεσουάρ και θα δημιουργείς ενδυμασίες που διαμορφώνουν τις εξελίξεις και τις τάσεις της μόδας στο χώρο του ενδύματος.

Για την αναγνώριση και την προώθηση της δουλειάς σου, ως Fashion Designer - Fashion Stylist, θα οργανώνεις επιδείξεις, εκθέσεις και παρουσιάσεις, όπου θα προσπαθείς με τον καλύτερο δυνατό τρόπο να επηρεάσεις θετικά και να δημιουργήσεις το «κοινό» σου.

Ποια είναι η διάρκεια των σπουδών;

Η φοίτηση στον Ολοκληρωμένο Κύκλο Μαθημάτων της σχολής Σχεδίου Μόδας έχει διάρκεια 2,5 έτη και τα μαθήματα ξεκινούν με την έναρξη κάθε ακαδημαϊκής χρονιάς.

Νέα τμήματα μονοετούς φοίτησης όπως και εντατικά ταχύρυθμα από το ολοκληρωμένο κύκλο σπουδών της Μόδας ξεκινούν καθόλη τη διάρκεια του χρόνου.

Εγγραφές για όλα τα τμήματα γίνονται όλο το χρόνο.

Στη σχολή λειτουργούν πρωινά, απογευματινά και βραδινά ολιγομελή τμήματα και ειδικά τμήματα Δευτέρα - Τετάρτη για την διευκόλυνση των σπουδαστών που εργάζονται.

Ολοκληρωμένες Σπουδές Σχεδίου Μόδας - Ενδυματολογία
Ολοκληρωμένες Σπουδές Σχεδίου Μόδας - Ενδυματολογία

Ποια είναι τα μαθήματα που θα παρακολουθήσω;

Με την ολοκλήρωση του 1ου έτους φοίτησης, θα είσαι σε θέση να υλοποιείς δικές σου δημιουργίες σε prêt-à-porter, Haute Couture και στο κατά παραγγελία ένδυμα.

Στο 2ο έτος, θα μπορείς να δημιουργήσεις κολεξιόν σύμφωνα με τις τάσεις της μόδας, να συμμετέχεις σε διαγωνισμούς και εκθέσεις σχεδίου μόδας, να έχεις την επιμέλεια του styling και της υλοποίησης θεατρικών κουστουμιών (Ενδυματολογία).

Επιπλέον συμμετέχεις ενεργά στο καθιερωμένο fashion show του εκπαιδευτηρίου (από το 1ο κιόλας έτος, με δικές σου δημιουργίες).

Τα μαθήματα που θα παρακολουθήσεις κατά το 1ο και 2ο έτος σπουδών είναι τα παρακάτω:

  • Σχέδιο Μόδας (Ελεύθερο - Γραμμικό - Τεχνικό)
  • Μοντελίστ - Πατρονίστ
  • Πατρόν σε Prêt-à-Porter & Haute Couture
  • Εφαρμοσμένη Kοπτική - Pαπτική
  • Υφασματολογία - Χρωματολογία
  • Πρόγνωση Μόδας
  • Ιστορία Κουστουμιού - Ενδυματολογία
  • Fashion Marketing & Κοστολόγηση
  • Styling
  • Computer για Σχέδιο Μόδας & Design Υφασμάτων
  • Computer για Πατρόν (μεγεθύνσεις, τοποθετήσεις, παραγωγή)
  • Μουλάζ
  • Μπατίκ

Πλήρης οδηγός μαθημάτων

Εξασφάλισε επιτυχημένη καριέρα, κάνε τη σωστή επιλογή και σπούδασε Σχέδιο Μόδας, Ενδυματολογίας, Styling & Fashion Design στη ZER‑FAM!

Τι απαιτείται για την ολοκλήρωση των σπουδών μου;

Εκτός από την επιτυχή ολοκλήρωση των μαθημάτων του 1ου και 2ου έτους, αναπόσπαστο κομμάτι και απαραίτητο για την ολοκλήρωση των σπουδών σου στο συγκεκριμένο τμήμα, είναι η εκπόνηση της Πτυχιακής Εργασίας και η Πρακτική Άσκηση.

Πτυχιακή Εργασία

Η Πτυχιακή Εργασία αποτελεί μια ολοκληρωμένη μελέτη και αποτελείται από portfolio με σχέδια και μια μίνι κολεξιόν.

Το portfolio περιλαμβάνει μία ολοκληρωμένη κολεξιόν με σχέδια μόδας στο χέρι και στον υπολογιστή με θεματικές ενότητες prêt-a-porter και haute couture σε πρωινό, απογευματινό, βραδινό, νυφικό, sports wear και beach wear με αξεσουάρ (παπούτσι, τσάντα, ζώνη, κόσμημα κ.α.) και styling ρούχου.

Η κολεξιόν βασίζεται σε χρώματα, υφάσματα, γραμμές, σύμφωνα με τις διεθνείς τάσεις της μόδας όπως παρουσιάζονται στη διεθνή έκθεση της Premiere Vision και άλλων σημαντικών εκθέσεων.

Πρακτική Άσκηση

Κατά τους τελευταίους μήνες της φοίτησης σου, ή μετά την ολοκλήρωση των σπουδών σου, σου δίνεται η δυνατότητα να κάνεις την Πρακτική σου Άσκηση.

Η Πρακτική γίνεται πάντα σε χώρους σχετικούς με το αντικείμενο που θέλει να ασχοληθεί ο κάθε σπουδαστής και λαμβάνεται υπόψη η ιδιοσυγκρασία του και η προσωπικότητα του.

Το εμπνευσμένο πρόγραμμα σπουδών μας και η από το 1985 πείρα μας στο χώρο της εκπαίδευσης, οδηγεί πολλές επιχειρήσεις της μόδας όπως βιοτεχνίες, ατελιέ, τηλεοπτικά show, περιοδικά, θέατρα κ.α. να δέχονται κάθε χρόνο αποφοίτους μας για πρακτική άσκηση και όχι μόνο.

Δεν είναι τυχαίο ότι οι περισσότεροι απόφοιτοι μας μετά το πέρας της πρακτικής τους άσκησης δέχονται προτάσεις για μόνιμη συνεργασία.

Ποιες είναι οι γνώσεις και οι δεξιότητες που θα αποκτήσω;

Αποφοιτώντας από τον Ολοκληρωμένο Κύκλο της Μόδας θα έχεις τις παρακάτω απαραίτητες επαγγελματικές γνώσεις:

  • Σχέδιο Μόδας (ελεύθερο – γραμμικό – τεχνικό) – το ανθρώπινο σώμα, η κίνηση, οι ισορροπίες, οι συμμετρίες, η απεικόνιση του ενδύματος σε γυναικείο, ανδρικό και παιδικό ρούχο.
  • Δημιουργικό σχέδιο – εξοικείωση με τη διαδικασία της δημιουργίας προσωπικών ιδεών μέσα από την ανάλυση και την επεξεργασία δεδομένων που προκύπτουν από την έρευνα.
  • Εξοικείωση με το μηχανισμό των τάσεων της μόδας και γνώσεις επεξεργασίας των δεδομένων τους (κοινωνικοπολιτικές εξελίξεις κ.α.)

Δείτε περισσότερα...

Πού θα μπορούσα να εργασθώ μετά τις σπουδές μου;

Το επάγγελμα του Σχεδιαστή Μόδας – Ενδυματολόγου – Στυλίστ είναι ένα δημιουργικό, λαμπερό αλλά και απαιτητικό επάγγελμα το οποίο έχει συνεχή και αυξημένη ζήτηση στην αγορά εργασίας.

Το πλήρως καταρτισμένο πρόγραμμα της σχολή μας, εγγυάται ότι ολοκληρώνοντας τη φοίτησή σου θα έχεις αποκτήσει όλες τις απαραίτητες γνώσεις και τεχνικές δεξιότητες ώστε να καθιερωθείς στο χώρο σου και να εργασθείς:

  • Σε οίκο μόδας ή ατελιέ υψηλής ραπτικής με δυνατότητα να δημιουργήσεις και να αναπτύξεις τη δική σου κολεξιόν.

Δείτε περισσότερα...